Lierterrein voor paragliders gezocht

Hier leest u nieuws wat niet direct gerelateerd is aan Mechanisatie en/of landbouw.
Paragliding Holland
Nieuw lid
Nieuw lid
Netherlands
Berichten: 1
Lid geworden op: di 23 apr, 2013 08:40
Voornaam: PaHo

Lierterrein voor paragliders gezocht

Berichtdoor Paragliding Holland » di 23 apr, 2013 09:11

Beste lezers,

Wij zijn een Nederlandse paragliding school en lieren al bijna 25 jaar met paragliders in Nederland. Voor mensen die dit nog nooit gezien hebben, zie: https://www.youtube.com/watch?v=P-1hzPlezGE Daarbij maken we gebruik van agrarische percelen bij bijvoorbeeld melkvee boerderijen of varkensboeren. Wij zijn momenteel op zoek naar een nieuw lierterrein ergens in het vierkante gebied ' Utrecht - Alphen ad Rijn - Sliedrecht - Leerdam', of anders ten zuiden van het Hollands diep maar ten noorden van Breda. Uiteraard ontvangt de grondeigenaar een vergoeding voor het gebruik van het terrein voor elke keer dat we er vliegen (is een leuk bedrag overigens...)

Waar moet ons terrein aan voldoen?
- allereerst moet de grondeigenaar het leuk vinden natuurlijk
- lengte veld min 750m, eventueel kan er een slootje tussen zitten als we er dan maar een bruggetje overheen mogen leggen
- breedte ca. 50 m, breder mag altijd
- we gebruiken alleen de kopse kanten van het terrein en door het midden heen een strook waar we de kabel uitrijden met een quad (zodat we het gras zo min mogelijk beschadigen)
- er moet parkeergelegenheid aanwezig zijn voor ca. 20-30 auto's eventueel kan dat ook op een stuk grasland
- het terrein mag niet te dicht bij een luchthaven liggen (wij kunnen uitzoeken of we er wel mogen vliegen of niet ivm luchtvaartwetten)
- we kunnen uitsluitend vliegen bij max 3Bft wind en het moet droog zijn, gemiddeld vliegen we eens in de 2 weken in de periode van voorjaar tot najaar. Het vliegen gebeurt op woensdag, donderdag, vrijdag of zondag (doorgaans maar 1 dag, hangt af van het weer)

Mocht iemand zo'n terrein hebben en het leuk vinden, neem dan aub contact op met ons. Wij kunnen dan allereerst kijken of het terrein voldoet, alvorens we ons bezig houden met de overige regels.


Terug naar “Overig nieuws”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten