Verhoging productiecapaciteit Fendt

Gebruikersavatar
Ritchie
Forumlid
Forumlid
Netherlands
Berichten: 442
Lid geworden op: di 24 mar, 2009 14:49
Voornaam: Ritchie
Locatie: Moerstraten, West Brrrrabant

Verhoging productiecapaciteit Fendt

Berichtdoor Ritchie » wo 15 jul, 2009 18:34

Fendt wil in de toekomst toe naar een productiecapaciteit van 20.000 trekkers per jaar. Daar zijn wel enkele investeringen voor nodig.In Marktoberdorf werd onlangs een nieuwe fabriekshal van 1,5 hectare in gebruik genomen en werd begonnen met de bouw van een nieuwe assemblagehal. Zoals Agco eind vorig jaar bekendmaakte, wordt in Marktoberdorf en Bäumenheim 172 miljoen euro geïnvesteerd. Onlangs heeft Fendt bekend gemaakt een derde vestigingplaats in Duitsland in gebruik te zullen nemen.

Voormalige Ziegler-fabriek

Van de Dohmen groep zijn grond, gebouwen en machines overgenomen in Hohenmölsen (in het oosten van Duitsland). Hier was tot voor kort Landtechnik Hohenmölsen gevestigd, fabrikant van de Ziegler voederwinningsmachines. Voormalig eigenaar van Ziegler, Guhnter Dohmen, treedt bij Fendt in dienst als locatiemanager. In Hohenmölsen worden componenten geproduceerd die voorheen uit Bäumenheim kwamen. Verder worden er onderdelen gemaakt voor de oogstmachines, waarschijnlijk de hakselaars. Op termijn komen er ook onderdelen voor andere AGCO-merken uit Hohenmölsen.

Bron: BOERDERIJ


Groeten Ritchie
Houdoe!

Wie een kuil graaft voor een ander is in elk geval geen egoist
Als je voor me valt, help ik je wel met opstaan

Gebruikersavatar
Niels
Mega senior forumlid
Mega senior forumlid
Netherlands
Berichten: 2634
Lid geworden op: vr 16 jan, 2009 12:33
Voornaam: Niels
Locatie: Overijssel
Contacteer:

Re: Verhoging productiecapaciteit Fendt

Berichtdoor Niels » wo 22 jul, 2009 11:04

Wie er vanuit gaat dat Fendt aan de top zit, zal zich met de projectnaam ‘Fendt ahead’ achter de oren krabben. De Zuidduitse trekkerfabrikant ziet nog groei en gebruikt de omschrijving ‘Fendt vooruit’ voor de grootschalige nieuwbouw in haar thuishaven Marktoberdorf.

Fendt opende in Marktoberdorf op 30 juni een nieuwe produktiehal van 1,5 ha en legde gelijktijdig de eerste steen voor een nieuwe montagehal. Met beide projecten is een investering gemoeid van 172 miljoen euro.

20.000 trekkers
Fendt kan na de uitbreiding 20.000 trekkers per jaar bouwen. Directie-voorzitter Peter-Josef Paffen bedankte bij de opening CEO Martin Richenhagen van het Amerikaanse moederbedrijf Agco voor het vertrouwen in ‘Marktoberdorf’.

Afbeelding
De legging op 30 juni jl. van de ‘eerste steen’ voor de nieuwe montagehal. Dezelfde dag werd de nieuwe productiehal officieel in gebruik genomen. In het midden (vijfde van links) Gary Collar, senior vice-president van Agco en (vijfde van rechts) Agco’s CEO Martin Richenhagen. Tweede van rechts Peter-Josef Paffen, directie-voorzitter van Fendt.

Bron

Terug naar “Fendt”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten