enquete eendenkroos

mistereendenkroos
Nieuw lid
Nieuw lid
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 23 mei, 2016 11:36
Voornaam: Jos

enquete eendenkroos

Berichtdoor mistereendenkroos » di 24 mei, 2016 08:54

Wijziging: Hierbij de link naar de enquête:[url] http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=279371
[/url]De enquête kan binnen 2 minuten worden gemaakt en bevat met name meerkeuze vragen. (+/- 15 korte vragen)

Hallo,

Voor school doen wij een onderzoek naar de informatiebehoeften bij agrarisch ondernemers omtrent eendenkroos middels een enquête/interview. De enquête bestaat grotendeels uit meerkeuze-vragen. Zou u ons willen helpen met het ontwikkelen van een voorlichtingsprogramma door onderstaande enquête te beantwoorden?

Aanleiding van dit interview:
Momenteel lopen veel beginnende eendenkroostelers tegen veel onduidelijkheden aan. Dat komt omdat eendenkroos nog niet op grote schaal wordt geteeld. De problemen waar veel boeren nu nog tegen aanlopen is dat er geen les- of voorlichtingsprogramma beschikbaar is. Eendenkroos heeft veel potentie. Dat maakt het een interessant gewas voor boeren. Het gewas kan verwerkt worden in lijm, coating en verf. Alleen weten veel boeren op dit moment nog niet hoe en waar te beginnen. Het nog te ontwikkelen les- en voorlichtingsprogramma moet boeren hulp en ondersteuning bieden in de teelt van eendenkroos.

Achtergrondinformatie eendenkroos:
Eendenkroos staat in de belangstelling omdat het een klein plantje is wat zich snel vermeerderd en een hoog percentage eiwit bevat. Deze eigenschappen maken eendenkroos kans hebbende voor in de industriële sector. Eendenkroos biedt als nieuw eiwitgewas goede kansen. Het groeit snel en het bevat veel eiwit. Met een hectare eendenkroos wordt net zoveel eiwit geproduceerd als met 8 hectare soja.

Ook de teeltwijze van eendenkroos is positief als je kijkt naar de toekomst. De wereldbevolking stijgt, waardoor er meer voedsel geproduceerd moet gaan worden en dus meer vruchtbare grond nodig is om dit te kunnen realiseren. Voor de teelt van eendenkroos heb je niet direct vruchtbare grond nodig. Je kunt voor de teelt bijvoorbeeld ook gebruik maken van bestaande wateren die geschikt zijn voor de teelt van eendenkroos.

Eendenkroos is een veelzijdige plant. Het kan dus gebruikt worden voor industriële toepassingen, maar er zijn nog veel meer toepassingsmogelijkheden. Er wordt ook eendenkroos geteeld met als toepassing van vissenvoer, veevoer en biobrandstof. Eendenkroos kan ook worden ingezet met de toepassing van het zuiveren van water en het benutten van een nutriëntenoverschot. Kortom eendenkroos is een plant met veel toepassingsmogelijkheden. En met zijn positieve eigenschappen heeft het zeker potentie voor de toekomst! (Nieuwenhuis, 2009).

Afnemer ABC Kroos
ABC Kroos BV is een jong Nederlands bedrijf dat een technologie ontwikkeld heeft om kwalitatief hoogwaardig, niet-gedenatureerd, oplosbaar eiwit te winnen uit verse groene bladmassa: groen eiwit.

ABC Kroos BV is het eerste bedrijf ter wereld dat eendenkroos eiwit volgens een gepatenteerd procedé intact, oplosbaar en met behoud van alle voor voedingsmiddelenformuleringen belangrijke functionele eigenschappen kan produceren en dit met een eiwitgehalte van boven de 70%.

Eén van de vormen van groen eiwit die ABC Kroos BV produceert is afkomstig uit waterlinzen.

ABC Kroos is een afnemer van eendenkroos in Nederland en geeft een richtprijs van ongeveer 500 euro per 1000 kg droge stof eendenkroos. Voor Nederland wordt er een productie verwacht van 10 ton tot 30 ton droge stof per hectare per jaar. Dit komt overeen met ongeveer 200 tot 600 ton natte stof.
(L.Maring, 2009) (over ABC-Kroos)


Alvast bedankt voor het invullen van de enquête! Dankzij het beantwoorden van de interviewvragen helpt u mee aan het ontwikkelen van een voorlichtingsprogramma over de teelt van eendenkroos.


Terug naar “Veeteelt”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten