Hallo,
Als onderdeel van een zo zelfvoorzienend mogelijk leven heb ik besloten mijn eigen graan
te verbouwen.
Ik heb mijzelf goed in gelezen maar voor welke soorten ik het beste kan gaan is mij nog volkomen
onduidelijk. Ik vind halve of tegenstrijdige informatie. Sommige informatie kan ik ook niet goed
duiden vanwege gebrek aan ervaring.
Ik wil enkele m2 graan inzaaien. (Ongeveer 100 tot 250m2 per graansoort.)
Ik denk aan:
- Zomergerst (Goede brouw-kwaliteit)
- Wintertarwe (Goede bakkwaliteit)
- Zomertarwe
- Rogge (Voor zuurdesem-brood)
- Haver (Geen diervoeder)
De grond is Zeeuwse klei.
Voorwaarden:
1- Zaadvast ras (Een deel van de oogst ga ik weer inzaaien.)
2- Goede resistentie (Ik ga biologisch verbouwen en wens zo min mogelijk in te grijpen.)
3- Goede opbrengst (Resistentie en kwaliteit staan wel op de eerste plaats.)
4- Vroegrijpheid (kan een pluspunt zijn.)
Het telen is mij goed duidelijk geworden maar de vragen waar ik mee blijf zitten zijn:
1- Voor welke rassen kan ik het beste kiezen? (Waar kan ik meer info hierover vinden?)
2- Hoe kom ik daar aan?
Wie kan mij hier verder helpen?
Vriendelijke groet,
Welke rassen (Biologisch)
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten